Витрати "Укравтодору" в 2019 році зростуть на 5,1 млрд грн — експерти

05 сiчня 13:00

Це дозволило цільовим чином спрямувати додаткові кошти на поліпшення стану низки важливих доріг загальнонаціонального значення.

 

Продовжують зростати видатки "Укравтодору": порівняно з першим читанням їх збільшено на 2,9 млрд грн, а порівняно з 2018 р. вони мають бути більшими на 5,1 млрд (на 17,8%). Це дозволило цільовим чином спрямувати додаткові кошти на поліпшення стану низки важливих доріг загальнонаціонального значення.

Про це у своїй статті для DT.UA пишуть Ярослав Жаліло, провідний науковий співробітник ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАНУ, та Антоніна Дешко, експерт з питань фінансової політики Інституту суспільних досліджень. Разом з тим, за їхніми словами, фінансування ініціатив місцевої влади щодо дорожнього будівництва зменшено внаслідок зниження порівняно з першим читанням на 3 млрд грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг (розпорядником коштів є облавтодори).

"Утім, незважаючи на таке скорочення, обсяг субвенції становитиме 14,7 млрд грн, що більше, ніж у 2018 р. (11,5 млрд)", - відзначають експерти.

Детальніше про зміни в бюджеті за час його прийняття читайте у статті Ярослава Жаліло та Антоніни Дешко "Метаморфози держбюджету у передвиборних умовах" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".