Вітчизняних виробників підтримають новою редакцією закону про держзакупівлі

16 сiчня 12:53

Зміни у процедурі держзакупівель повинні стимулювати іноземний бізнес переносити в Україну свої виробничі потужності і створювати сервісні центри.

 

Уряд готує нову редакцію закону про державні закупівлі. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів у середу, 16 січня.

"Один важливий документ - це внесення на розгляд парламенту, роботу над яким нам треба активізувати, це законопроект про внесення змін до закону "Про здійснення державних закупівель". Пропонується на період до 31 грудня 2015 р. надати право замовнику при проведенні процедур закупівель встановлювати до учасників торгів такий кваліфікаційний критерій, як наявність власних виробничих потужностей або центрів обслуговування на території України", - сказав прем'єр.

За його словами, запропоновані зміни спрямовані на підтримку насамперед вітчизняного виробника при здійсненні процедури державних закупівель:

"А значить, на розвиток внутрішнього виробництва. Крім того, такі зміни у процедурі держзакупівель будуть стимулювати іноземні компанії та підприємства активізувати створення виробництв і сервісних центрів в Україні. Таким чином, прийняття цього закону - це потужна підтримка тієї програми активізації внутрішнього виробництва, яку розробляє уряд", - додав Азаров.

Зміни, про які говорить Азаров, швидше за все будуть означати, що за бюджетні кошти не можна буде купувати імпортні товари і послуги, якщо аналогічне виробляється в Україні. !zn

Читайте також:

Азаров наказав прибрати від держзакупівель посередників і допустити вітчизняних виробників

Витрачати на закупівлю імпортних товарів бюджетні кошти заборонять

"Чорноморнафтогаз" купив обладнання в 44 рази дорожче, ніж у виробника

Нові "вишки Бойка" Україна вирішила купити без посередників