Фонд соцстрахування призупинив виплату лікарняних та декретних

20 листопада 15:34

Фінансування відновлять після внесення змін до бюджету Фонду соцстрахування на 2019 рік.

 

Фонд соціального страхування України тимчасово припинив перерахування коштів для виплати лікарняних та допомоги по вагітності та пологах застрахованим особам, повідомляє пресслужба ФССУ.

"20.11.2019 ФССУ призупинено перерахування коштів для виплати лікарняних та допомог по вагітності та пологах застрахованим особам", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні до Фонду подали на фінансування заяви-розрахунки на 13,573 млрд гривень, що перевищує кошторис за цим напрямом на 1,038 млрд гривень.

Зазначається, що фінансування не проводиться у зв'язку із закінченням кошторисних призначень за вказаним напрямом. Його відновлять після внесення змін до бюджету Фонду соцстрахування на 2019 рік.

Раніше у Мінсоцполітики повідомлялося про спробу рейдерського захоплення Фонду соцстрахування. Державний реєстратор вказав керівником виконавчого Фонду соціального страхування звільненого з цієї посади Євгена Баженкова.

Докладніше про реформування Мінсоцполітики та виклики для нової команди читайте в інтерв'ю Олега Коваля у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".