Виконавча служба заарештувала рахунки "Укрспирту"

01 червня 19:55

Арешт рахунків може призвести до банкрутства держпідприємства.

 

Державна виконавча служба заарештувала рахунки "Укрспирту" – монополіста українського ринку спирту, в межах примусового стягнення з компанії штрафів на загальну суму понад 186 мільйонів гривень. За словами прес-служби держпідприємства, накладання арешту може призвести до його банкрутства. Рахунки заарештовано відповідно до рішення держвиконавця від 24 травня цього року.

"Стягнення, накладені на підприємство, обумовлені неузгодженими податковими нарахуваннями 2012 - 2014 років, за які жодний посадовець не поніс відповідальності", - наголошується в повідомленні на сайті держпідприємства. Як зазначає прес-служба компанії, "Укрспирту" вдалося у судовому порядку скасувати рішення від 11 вересня 2014 року про застосування фінансових санкцій, за якими було накладено стягнення, але всупереч цьому накази про стягнення були прийняті до впровадження.

"ДП "Укрспирт" станом на 31 травня 2018 року немає жодної заборгованості з податків, зборів, платежів. При відсутності заборгованості вживаються заходи щодо стягнення з підприємства 186,7 млн. грн", – наголошує прес-служба компанії.

ДП "Укрспирт" у своєму складі налічує 41 виробничий майданчик загальною виробничою потужністю понад 30 мільйонів декалітрів на рік. Чистий прибуток компанії за 2017 рік складає 12,1 мільйона гривень. Варто додати, що "Укрспирт" перебуває в переліку держпідприємств, приватизація яких входить у плани уряду.