Відкриття ринку землі додасть до ВВП України 2% — СБ

29 серпня 13:22

Крім відкриття ринку землі необхідно також кредитування малих та середніх фермерських господарств та інші умови.

 

Відкриття ринку землі сприятиме зростанню ВВП на 2% щорічно в найближчі роки. Про це заявила директорка Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає "Укрінформ".

"Відкриття ринку землі з одночасним поліпшенням адресності субсидій, впровадження заходів щодо поліпшення продуктивності і прозорості агросектору - все це може сприяти додатковому зростанню ВВП більш ніж на 2% протягом наступних років", - сказала Кахконен.

У прес-релізі також наголошується, що реалізація зазначеної програми допоможе життєздатності ринку землі сільськогосподарського призначення, стимулюючи інвестиції в підвищення продуктивності, а також створить умови для використання землі в якості застави, особливо для кредитування малих та середніх фермерських господарств.

Нагадаємо, що в квітні-червні 2019 року зростання ВВП України склало 4,6% до аналогічного періоду 2018 року. Для порівняння, у першому кварталі темп зростання був нижче – 2,5%.

Згідно з консенсус-прогнозом Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), зростання ВВП України в 2019 році сповільниться до 2,7% з 3,3% в минулому році при зниженні інфляції (грудень до грудня) до 7,6% з 9,8%.