Відбулося відкриття автопоромної лінії Іллічівськ-Стамбул

25 лютого 01:56

У четвер, 24 лютого, в Іллічівському морському торговельному порту відбулося урочисте відкриття нової автопоромної лінії Іллічівськ - Стамбул. Про це повідомила прес-служба Іллічівського морського торговельного порту.

 

Згідно з повідомленням, капітана порому «Sea Partner», що прибув до порту, привітали начальник порту Костянтин Лавриненко, мер Іллічівська Валерій Хмельнюк, провідні фахівці порту, а також представники Південної митниці та прикордонного загону.

Теплохід «Sea Partner» завдовжки 184,60 м, завширшки 23,50 м і осадкою 6,369 м здійснюватиме щоденно два заходи судна в порти Іллічівськ і Стамбул.

«Новий поромний сервіс вдало доповнить регулярні залізнично-поромні лінії й лінії ро-ро, що з'єднують ДП «Іллічівський морський торговельний порт» з портами Болгарії, Грузії, Туреччини, Греції, Іспанії, Румунії», - зазначив Лавриненко.

Нагадаємо: поромні перевезення з Україною до цього часу здійснювали за маршрутами Іллічівськ - Варна (Болгарія) - Поті/Батумі (Грузія), Іллічівськ - Деріндже (Туреччина). Ро-ро перевезення здійснюють по лініях «Neptun Lines, Piraeus» і «Marmara Cenk Line». Основними портами суднозаходів є Валенсія (Іспанія), Пірей (Греція), Констанца (Румунія), Деріндже (Туреччина), Зонгулдак (Туреччина). Місткість судів - до 1600 легкових автомобілів.

За матеріалами УНІАН