Відбір газу з українських ПСГ збільшили на 42% у зв'язку з похолоданням

26 сiчня 11:36

В "Укртрансгазі" запевнили, що даний режим відбору газу є оптимальним.

 

У зв'язку з різким зниженням температури в Україні, відбір газу з підземних сховищ для потреб споживачів було збільшено на 42% – до 78 млн кубометрів на добу, повідомили в прес-службі ПАТ "Укртрансгаз".

"Цей режим відбору газу є абсолютно оптимальним, запас додаткових потужностей в наявності. На противагу кремлівській пропаганді відзначаємо, що російського блакитного палива в українських сховищах немає", –вказується в повідомленні.

Зазначається, що станом на ранок 26 січня в українських ПСГ зберігається 10,3 млрд кубометрів природного газу. Всього, з початку поточного опалювального сезону зі сховищ відібрано 4,4 млрд куб. м блакитного палива.

Раніше Алла Єрьоменко в своїй статті для DT.UA писала, що gри дуже низьких обсягах імпорту газу його добовий дефіцит у піки січневого споживання в Україні може скласти від 50 до 100 млн кубометрів, через що чого запас палива в ПСГ вичерпається в два-три рази швидше.

Комфортне проходження опалювального сезону, згідно з розрахунками "Нафтогазу", повинен забезпечити імпорт газу на рівні 45,5 млн кубометрів/добу.

Детальніше про споживання газу в ході опалювального сезону 2016-2017 в Україні читайте у статті Алли Єрьоменко "Непевно. Не тепло?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".