Від приватизації з початку року надійшло 184 мільйони гривень

04 квiтня 17:28

З осені 2018 роки від малої приватизації надійшло 450 млн грн.

 

За перший квартал 2019 року від приватизації надійшло в 5,4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив в. о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров.

За весь час малої приватизації, яка стартувала восени 2018 року, продано держмайна на суму майже в 450 млн грн, зазначив він.

Трубаров також звернув увагу на те, що найбільш дорогі, конкурентні і інвестиційно-привабливі підприємства так і залишаються не передані міністерствами до Фонду.

"Це 29 об'єктів малої приватизації, які можна успішно продати і які могли б ефективно працювати з новим власником, платити податки і створювати нові робочі місця", - написав в. о. голови ФДМ.

Раніше Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, які підлягають продажу в цьому році.

Верховна Рада ухвалила законопроект про приватизацію №7066 у другому читанні і в цілому 18 січня 2018 року. Документ передбачає розподіл об'єктів на дві групи - об'єкти великої приватизації та об'єкти малої приватизації.

До об'єктів великої приватизації відносяться єдині майнові комплекси державних та комунальних підприємств та пакетів акцій акціонерних товариств, де більше 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких згідно фінансової звітності за останній рік перевищує 250 млн гривень. Інші об'єкти віднесені до об'єктів малої приватизації.