Від Bitcoin відокремився Bitcoin Diamond

24 листопада 17:02

Bitcoin Diamond відрізняється збільшеним в десять разів максимальним обсягом емісії.

 

Сьогодні, 24 листопада, в мережі Bitcoin відбувся хардфорк Bitcoin Diamond, ініціаторами якого стала група анонімних розробників. Про це повідомляє ForkLog.

Хардфорк відбувся на блоці 495866 і нову кріптовалюту вже підтримує 28 бірж, включаючи OKEx, CEX.com та інші відносно невеликі та маловідомі торгові майданчики. Кріптовалюта торгується під тікером BCD.

Особистості розробників Bitcoin Diamond не розкриваються, проте відомо, що їх всього троє: EVEY, 007 і ще один чоловік, який не розкрив псевдонім.

Bitcoin Diamond не має сторінки на GitHub і раніше жодний торговий майданчик не додавав ф'ючерси на новий форк, але творці обіцяли розмістити код у відкритий доступ після хардфорка.

За словами розробників, від першої кріптовалюти Bitcoin Diamond відрізняється збільшеним в десять разів максимальним об'ємом емісії, розміром блоку в 8 Мб, а також іншим алгоритмом майнінгу (оптимізований X13; розрахований на GPU). Також на сайті проекту зазначено, що в Bitcoin Diamond реалізований захист від повторного відтворення та підтримка SegWit.

Нагадаємо, що курс Bitcoin встановив новий рекорд – перевищив $ 8 тисяч.

Блокчейн кріптовалюти Bitcoin з 1 серпня був розділений на дві ланцюга (хардфорка), в результаті утворилися дві валюти - "класичний" Bitcoin (тікер BTC) і нова Bitcoin Cash (тікери BCC або BCH).