Верланов представив стратегію розвитку нової податкової служби

15 травня 17:13

Голова ДПС вважає, що податкова повинна заохочувати ведення бізнесу.

 

Глава Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов під час засідання Кабінету міністрів України представив стратегію розвитку відомства, пише liga.net.

Він зазначив, що в стратегії передбачені три основних напрямки: відносини з платниками податків, кваліфіковані співробітники ДПС і взаємодія відомства і суспільства.

Ключовими акцентами Варланов назвав ризик-орієнтованість роботи ДПС, всебічне сприяння платникам податків і збільшення електронних послуг, демілітаризація, конкурсний підхід до формування кадрового складу, цілісність баз даних та їх мобільність для обміну інформацією з іншими службами.

"Державна податкова служба виступає особою держави для підприємців, так рівність учасників суспільного діалогу про взаємні права і обов'язки буде наріжним каменем побудови діалогу між Державною податковою службою та суспільством. Податкова повинна заохочувати до ведення бізнесу, а не відлякувати активну частину населення від того, щоб створювати національний продукт", - підкреслив Верланов.

Нагадаємо, що Кабмін призначив заступника міністра фінансів Сергія Верланова головою Державної податкової служби.

Через місяць після призначення нові керівники ДПС і ДМС повинні представити середньострокові плани дій з розвитку служб.

Повноцінно нові органи повинні запрацювати з 1 червня.

Детальніше про реформування податкової читайте в статті Костянтина Швабія "В полоні податкових стереотипів" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".