Верховний Суд переніс розгляд справи Суркісів щодо Приватбанку

28 серпня 13:24

Нова дата розгляду справи на 1 млрд грн ще не визначена.

 

Верховний суд зняв з розгляду справу щодо повернення Приватбанком сім'ї Суркісів понад 1 млрд грн, $ 265 000 і 7800 євро, повідомляє Finclub з посиланням на прес-службу НБУ.

Ці гроші зберігалися на депозитних рахунках в Приватбанку, але в грудні 2016-го за рішенням тимчасової адміністрації банку в рамках процедури bail-in були обмінені на акції додаткової емісії.

"Велика Палата Верховного Суду зняла з розгляду справу №826/20221/16. Наступна дата судового засідання судом ще не визначена", - повідомили в НБУ.

Суди перших двох інстанцій в 2017 році скасували рішення НБУ, якими члени сім'ї Суркісів визнавалися пов'язаними з Приватбанком особами. На цій підставі суди скасували bail-in в частині їх коштів і зобов'язали повернути родині бізнесменів їх депозити.

Мова йде про Ігоря Суркіса, його дочку Марину, дочку Григорія Суркіса - Світлану, а також про Рахмиле Суркіса (батько Ігоря та Григорія) і Поліну Ковалик (одна з акціонерок А-Банку).

Раніше повідомлялося, що Державна виконавча служба заарештувала майно та ряд рахунків Приватбанку по справі щодо стягнення коштів з фінустанови на користь Ігоря Суркіса і членів його сім'ї, конвертованих в капітал фінустанови в період його націоналізації.

6 листопада Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Приватбанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд грн, $ 266,2 тис. і EUR 7,8 тис.

Детальніше про судових позовах, поданих Суркісами проти НБУ, читайте в статті Юлії Самаевой "НБУ vs "Динамо". Хто заб'є у наші ворота?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".