Василь Хмельницький назвав найперспективніші галузі для інвестицій

14 червня 16:05

 

Український підприємець і інвестор Василь Хмельницький, виступаючи на конференції Terrasoft, перерахував напрямки, які, на його думку, будуть найперспективнішими для інвестування в найближчому майбутньому. Це продукти харчування, медицина, зелена енергетика і айті.

"Будь-яка інвестиція - це ризик. Я пропущу перше місце мого рейтингу і почну з другого. Друге - це продукти харчування. Людей стає більше, живуть довше і споживають більше, продукти харчування завжди потрібні. На 3-му місці медицина: людей більше, хворіють більше і жити хочуть довше. Медицина - тренд, який завжди буде приносити гроші. На 4-му місці зелена енергетика. Світ зіткнувся з глобальним потеплінням, забрудненням, і я вважаю, що це хороша галузь для інвестицій. І 5-е - це айті: ігри, великі дані, штучний інтелект", - розповів Василь Хмельницький.

На першому ж місці, на думку Василя Хмельницького, знаходиться самоосвіта. "Але без першого пункту інвестування ніщо інше не працює. Насамперед інвестуйте в свою освіту, в свої навички. Зараз ми бачимо, що ким би ви не були, хоч би які ви не мали статки, якщо ви не будете вчитися і переучуватися, на вас чекає бідна старість", - додав Хмельницький.

Василь Хмельницький є засновником інвестиційної групи UFuture, до складу якої входять девелоперська компанія UDP, що спеціалізується на великих інфраструктурних проектах, другий найбільший в країні міжнародний аеропорт "Київ" ім. І. Сікорського, національний оператор зовнішньої реклами "РТМ-Україна", індустріальний парк "Біла Церква". Група також включає інноваційні бізнеси, такі як компанія UDP Renewables, яка створює під ключ і розвиває під власним керівництвом сонячні електростанції, фармацевтична компанія "Біофарма", інноваційні парки UNIT.City і LvivTech.City. UFuture підтримує соціальні проекти в галузі освіти та економіки, серед яких Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ), Школа малого і середнього підприємництва, інноваційна школа програмування UNIT.Factory, Лін Інститут України.