В ЄС підтвердили, що переговори щодо транзиту газу продовжаться у вересні

05 липня 13:17

Тристоронні переговори поновляться восени.

 

Вже у вересні цього року будуть відновлені тристоронні переговори з транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом. Про це заявив віце-президент Європейської комісії Марош Шевчович.

"Тристоронні переговори щодо транзиту російського газу по території України під моїм головуванням будуть відновлені вже у вересні", - сказав Шевчович, виступаючи перед депутатами Європейського парламенту нового скликання за результатами засідання саміту ЄС.

Раніше начальник юридичного департаменту "Газпрому" Сергій Коваль заявив, що російська компанія не бачить сьогодні можливості укласти транзитний контракт із "Нафтогазом" після 2019 року на європейських умовах через неготовність української сторони.

21 січня в Брюсселі завершилися тристоронні переговори щодо транзиту газу з РФ та Євросоюзом через ГТС України. "Нафтогаз" і Єврокомісія наполягали на збереженні транзиту і підписанні нового договору, який відповідатиме європейському енергетичному законодавству.

Чергові консультації тристоронніх переговорів щодо транзиту газу з участю Росії, України та Європейської комісії можуть відбутися в другій половині вересня.