В Україну прибула нова партія антрациту з США

12 жовтня 17:10

Судно Victoria доставило 60 тисяч тон енергетичного вугілля.

 

12 жовтня в "Морський торговельний порт "Южний" прибула друга партія антрациту із США. Судно Victoria доставило 60 тисяч тон енергетичного вугілля для ПАТ "Центренерго".

"МТП "Южний" сьогодні виконує умови договорів із вантажовласниками та доручення Міністерства інфраструктури. Перший балкер з американським вугіллям розвантажено у вересні за рекордні 44 години. Ще за 21 добу завершено завантаження вагонів для ТЕС. За 9 місяців на склади українських електростанцій відправлено 540 тисяч тон антрациту. У жовтні підприємство планує опрацювати ще два балкера з антрацитом, загальним об'ємом понад 200 тисяч тон. Перевантажувальне обладнання та виробничі потужності працюють без зауважень. Я впевнений, що ніщо не завадить нам і надалі ефективно працювати", – зазначив в.о. директора "МТП "Южний" Віталій Жуковський.

Нагадаємо, що 13 вересня перше судно із США Оcean Ambitious пришвартувалось до перевалочного комплексу "МТП "Южний". Розвантажили близько 62 тис. тон. 875 вагонів із енергетичним вугіллям, що відправлено на ТЕС "Центренерго".

Раніше Порошенко повідомив, що Україна уклала контракт з американськими вугільними компаніями на поставку більше 700 тисяч тонн вугілля антрациту, який замінить російські поставки.

Детальніше про перспективи регулярних поставок в Україну американського вугілля антрацитної групи читайте інтерв'ю Валерія Чалого DT.UA в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".