В Україні сьогодні запускається послуга збереження номера при зміні оператора

01 травня 11:04

Якщо сьогодні подати заявку, то реальне перенесення номера відбудеться не раніше 6 травня.

 

В Україні у середу, 1 травня, запускається довгоочікувана послуга збереження номера при зміні оператора. Від сьогодні вже можна подавати відповідні заявки, проте реальне перенесення номера відбудеться не раніше 6 травня. Про це повідомив виконавчий директор Українського державного центру радіочастот Вадим Гулько в інтерв'ю LIGA.net.

Він зазначив, що процедура перенесення номера відбувається в робочі дні, а заявки, які надійдуть сьогодні, почнуть обробляти тільки 2 травня. Після 3 травня знову настають вихідні, у зв'язку з чим реальне перше перенесення може бути не раніше понеділка, 6 травня. Заявка обробляється протягом трьох робочих днів.

Зазначимо, що за кордоном така послуга доступна давно. В Україні відповідний закон був прийнятий ще у 2010 році, але включення послуги постійно відкладали. Зараз у Національній комісії регулювання зв'язку говорять, що все готово і послуга запрацює з травня. Оператори також запевняють, що готові до її запуску.

Детальніше про впровадження Mobile Number Portability читайте у статті Германа Богапова "Нестерпна переносимість" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".