В Україні серйозні проблеми з безпекою продукції — оглядач

10 вересня 13:46

В Україні немає добре розвиненою складської інфраструктури.

 

Дуже серйозні проблеми з безпечністю продукції. Хоча закон про безпеку продукції є, він, як і низка інших, не працює. На такі закони мало хто звертає увагу. Держпродспоживслужба дуже слабенька, до того ж вона досі з'ясовує стосунки з колишньою санепідемслужбою.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Василь Худицький. За його словами, ще одна причина втрат овочів і фруктів - умови їх зберігання.

"В Україні немає добре розвиненої складської інфраструктури. Те, що колись було збудоване за кошти державного бюджету, як, наприклад, у Пустомитах, нині використовують окремі підприємці для власних потреб, - зазначає оглядач. - Набагато вигідніше було б побудувати спеціалізовані сховища для спільного використання виробниками. Багато малих підприємців мають невеликі склади, призначені для зберігання невеликих партій якоїсь певної продукції. Проте це не рятує загальної ситуації".

Детальніше про проблеми зі збереженням і безпекою продукції читайте в матеріалі Василя Худицького "Продукти - на сміттєзвалищі" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".