В опозиції закликають до ліквідації Міндоходів і роз'єднання податкової та митниці

14 листопада 15:25

Депутат "УДАРу" Павло Розенко обіцяє незабаром зареєструвати законопроект, в якому буде передбачено повернення функції адміністрування єдиного соцвнеску Пенсійному фонду. За словами опозиціонера, за таку ініціативу готові проголосувати депутати Партії регіонів, і навіть КПУ.

 

Створення Міністерства доходів і зборів шляхом об'єднання податкової та митної служб з наділенням нового відомства функцією адміністрування єдиного соціального внеску себе не виправдало. Таку думку в коментарях ZN.UA висловив народний депутат Павло Розенко (фракція "УДАР").

"З точки зору здорового глузду потрібно зробити крок назад - міністерство ліквідувати і таким чином роз'єднати податкову і митницю. Проте влада на це навряд чи піде, оскільки вона не звикла визнавати свої помилки і виправляти їх", - констатував парламентарій.

zn
zn
"УДАР" пропонує створити дерегуляційний Кодекс, який замінить майже 90 законів

За словами Розенка, створення Міндоходів не принесло користі ані для бізнесу, ані для держави. "Більше того, цей монстр тисне на бізнес, стягує податки наперед, а деякі його представники також беруть участь у рейдерських атаках", - зазначив народний депутат.

Окремий акцент Розенко зробив на нелогічності передання функцій адміністрування єдиного соцвнеску від Пенсійного фонду до Міндоходів і необхідність скасування нововведення.

"Незабаром планую зареєструвати законопроект, в якому передбачено повернення до того стану речей, як було. Тобто щоб Пенсійний фонд збирав єдиний соцвнесок. Судячи з розмов з представниками не тільки опозиційних фракцій, але й Партії регіонів та КПУ, не можу виключати, що ця ініціатива знайде необхідні 226 голосів", - резюмував Розенко. !zn

Читайте також:

Янукович доручив Азарову і Клименку викорінити пресинг бізнесу і збір податків наперед

У Раді зареєстровано законопроект про податкову амністію

zn
zn
Популізм і завищені бюджетні очікування вбивають легальний бізнес