В Офісі президента анонсували нову відстрочку штрафів для власників "евроблях"

21 серпня 16:42

Мінінфраструктури підтримує відстрочку штрафів ще на три місяці.

 

Штрафи для власників автомобілів на єврономерах (т. зв. "евроблях") відстрочать ще на три місяці. Про це заявив заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка за підсумками наради у Міністерстві інфраструктури, пише РБК-Україна.

При цьому Міністерство інфраструктури підтримало ініціативу президента Володимира Зеленського за відстрочення введення штрафів і увійде в робочу групу зі створення законопроекту щодо врегулювання розмитнення автомобілів. Про це повідомляється на сайті міністерства.

"Зараз цей закон є пріоритетним, і в перший же день роботи парламенту він буде прийнятий і штрафні санкції будуть відтерміновані. Протягом строку, на який буде відстрочка, - три місяці. Ми напрацюємо новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів. Тому що існуюче на сьогодні законодавство є недосконалим і в багатьох випадках ми просто не можемо його реалізувати", - заявив Рябошапка.

Формально штрафи за "евробляхи" набирають чинності 22 серпня, але заступник голови Офісу президента зазначив, що у поліції немає доступу до митних баз, тому вони не можуть знати, чи порушив автомобіль терміни в'їзду чи ні. Тобто зупиняти "евробляхи" поліція право має, а штрафувати де-факто не може.

"Є технічні проблеми з обміном інформацією між Національною поліцією та митною службою, відповідно немає механізму, який дозволяв би реалізувати в повній мірі застосування штрафів", - зазначив він.

Нагадаємо, що Закон про відтермінування штрафів за керування автомобілями на єврономерах набрав чинності 22 травня, і припускав як штрафи, таки і можливість конфіскації автомобіля. Однак депутати схвалили відстрочку штрафів для водіїв "евроблях" ще на три місяці – до 22 серпня.