В НБУ прокоментували стан валютного ринку

20 червня 17:51

Ситуація на валютному ринку залишається досить стабільною, попри послаблення інтересу інвесторів до країн, що розвиваються.

 

Заступник голови Національного банку Олег Чурій під час щоквартальну зустрічі правління НБУ із керівниками сорока найбільших банків розповів про поточний стан валютного ринку.

Як повідомляє прес-служба НБУ, Чурій зауважив, що попри послаблення інтересу інвесторів до країн, що розвиваються, ситуація на валютному ринку залишається досить стабільною.

"Україна суттєво ізольована від міжнародних ринків капіталу, і тому приплив короткострокового капіталу до нашої країни, а відповідно і його відплив був незначним за обсягом. Відтак тенденції на світових ринках наразі не створюють ризиків для зовнішньої стійкості української економіки", – сказав Чурій.

У свою чергу, динаміку курсу гривні зараз визначає зовнішньоекономічна кон'юнктура, яка сприяє збільшенню пропозиції валюти з боку експортерів, а також попит на валюту з боку імпортерів та компаній, які здійснюють репатріацію дивідендів, додав він.

Нагадаємо про те, що в останні дні гривня знижується до долара на міжбанківському ринку. 19 червня курс знизився до рівня 26,45 грн/долар.