В інтернет потрапив засекречений платіжний документ за "Богдани"

14 березня 16:17

Транзакція датована липнем 2017 року як передоплата за поставку продукції.

 

На офіційному порталі використання публічних фінансів оприлюднена єдина транзакція Міністерства оборони на автоскладальний завод №2 компанії "Богдан Моторс" сумою 2,6 млн грн, пише ЕП.

Інформацію з порталу оприлюднив Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch.

Транзакція датована липнем 2017 як передоплата за поставку продукції. Які авто оплачені не зазначено.

Контракт між Міністерством та автоскладальний завод №2 укладено в грудні 2016 року.

На уточнююче запит щодо деталей оплати, в Міноборони відповіли, що це інформація з обмеженим доступом.

"Оприлюднення інформації про підписку може свідчити про те, що контракт з компанією "Богдан" засекретили вже після першого платежу. Тобто, спочатку така інформація не була державною таємницею", - прокоментував ситуацію Гліб Канєвський.

Зазначимо, санітарний автомобіль "Богдан 2251" виготовляється з 2016 року корпорацією "Богдан". Корпорація "Богдан" виконує контракт, укладений 2016 року з МО України щодо постачання новітніх санітарних автомобілів в інтересах ЗСУ.

Наприкінці 2017 року стало відомо про непридатність медичного обладнання та самого автомобіля для використання в зоні ведення бойових дій унаслідок низьких експлуатаційних характеристик, поганої якості виготовлення і збірки.

Корпорація "Богдан" є одним із найбільших постачальників транспорту України. Вона належить бізнес-партнеру президента України Петра Порошенка, першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олегу Гладковському.

Детальніше про проблеми переозброєння ЗСУ сучасною військовою технікою читайте у статті Сергія Згурця "Броненепробивальність" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".