В АМКУ зацікавилися діяльністю і свіжою інформацією про компанії групи SKM

02 липня 23:17

АМКУ вирішив освіжити інформацію про діяльність компаній групи SKM.

 

Антимонопольний комітет України зацікавився компанією SKM. На апаратній нараді АМКУ під керівництвом Ю. Терентьєва групі співробітників було доручено з'ясувати все, чим сьогодні "дихає" компанія українського олігарха Ріната Ахметова: які компанії входять у Приватне Акціонерне Товариство "Систем Капітал Менеджмент", чим займаються і яка на сьогоднішній день їх діяльність.

Інформоване джерело також повідомило, що аналітикам доручено зібрати матеріали, які в останній час публікувалися про SKM як про управляючу компанію і про всі компанії групи SKM.

Незважаючи на те, що аналіз діяльності SKM виділений в окрему задачу, стоїть питання і про інформацію щодо олігархів в Україні в цілому, а також оновлення інформації щодо видання "Монополії України".

Невідомо, чи пов'язаний цей аналіз із запуском енергоринку в Україні, проте роль компаній Ахметова, що входять в SKM, не можна недооцінювати. І хоча на даний момент ціна на електроенергію ДТЕК Ахметова впала на 25%, багато структур, інституцій та аналітиків припускають, що ринок виробництва і поставок електроенергії в найближчі кілька років буде монополізований при активній участі компанії ДТЕК Ріната Ахметова.

Нагадаємо, новий ринок електричної енергії, який функціонує у відповідності зі стандартами ЄС, введений з 1 липня 2019, відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії". Своєчасний запуск ринку є умовою програми співпраці України з МВФ, згідно з якою країна отримає в цьому році 2,5 млрд доларів кредиту, а також надання макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 500 млн євро.