В аеропорту "Бориспіль" запрацював термінал F

01 квiтня 07:18

Термінал обслуговуватиме бюджетні авіакомпанії і чартерні перельоти.

 

Як і планувалося понад рік тому, в аеропорту "Бориспіль" проводилася масштабна реконструкція та будівництво терміналів. І зараз в міжнародному аеропорту "Бориспіль" запрацював термінал F, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Вже з початку функціонування терміналу F прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" оформили один авіарейс на приліт і 5 - на виліт, крім того прикордонники забезпечили належне оформлення 200 громадян, які прибули в Україну, і 720 громадян, які вже вибули з неї", - повідомляє МВС України на сторінці в Фейсбук передає Капітал.

Раніше генеральний директор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін повідомляв, що запуск відновленого терміналу F в аеропорту "Бориспіль" заплановано на весну 2019 року. Термінал обслуговуватиме бюджетні авіакомпанії і чартерні перельоти.

Для прикордонного оформлення в оновленому терміналі залучено 44 військовослужбовців Держприкордонслужби. До кінця першого дня було заплановано оформлення 27 рейсів і майже 5 тис. пасажирів.

В 2018 році аеропорт "Бориспіль" збільшив пасажиропотік на 19% - до 12,6 млн. осіб. і чекає 14%-го зростання пасажиропотоку в 2019 році, що буде відповідати 19%-го зростанню за минулий рік. При цьому, на думку керівництва аеропорту, прогнозоване зниження темпів зростання пасажиропотоку пов'язано з збільшенням абсолютного числа пасажирів.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу - довжиною 3,500 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

30 листопада АТ "Укрзалізниця" відправила у перший рейс цілодобовий ж/д експрес за маршрутом "Київ-Пасажирський" - Дарниця - "Бориспіль-Аеропорт". Проте наступного ж дня ж/д експрес зламався в п'яти кілометрах від аеропорту "Бориспіль", пасажири прибули в аеропорт із запізненням на більш ніж 60 хвилин.

Детальніше про корупційні схеми під час будівництва експресу читайте в матеріалі Володимира Даценка "Бориспільський експрес": піар і корупція" у тижневику "Дзеркало тижня.Україна".