Уряд спростить митні процедури «Вікінгу»

07 лютого 22:48

Уряд збирається спростити митні процедури для поїзду «Вікінг». Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з чинним головою Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністром закордонних справ Литовської республіки Аудронюсом Ажубалісом.

 

«Уряд спеціально доручить нашим митникам значно спростити митні процедури для поїзду «Вікінг». Нам вигідно, щоб цей маршрут зарпрацював на повну потужність», - зазначив Микола Азаров.

Політик також уточнив, що спрощення митних процедур може бути організовано шляхом прийняття рішення щодо введення спільних українсько-литовських митних постів. Азаров заявив, в участі у проекті «Вікінг» зацікавлені також Сирія, Ліван і Туреччина.

Нагадаємо, що поїзд комбінованого транспорту «Вікінг» розпочав роботу в 2003 році. Загальна довжина його маршруту становить 1733 км. Поїзд проходить через Україну, Білорусь і Литву та з'єднує ланцюг морських контейнерних і контрейлерних ліній Балтійського регіону з аналогічною системою Чорного, Середземного і Каспійського морів.

Поїзд «Вікінг» курсує за маршрутом Іллічівськ (Україна) - Мінськ (Білорусь) - Клайпеда (Литва).

За матеріалами УНІАН