Уряд підняв зарплати бюджетникам

23 листопада 19:11

Ставка працівника першого тарифного розряду зросте до 1335 грн. Також підвищуються посадові оклади всім категоріям працівників бюджетної сфери.

 

Кабінет міністрів своєю постановою підвищив з 1 грудня посадові оклади працівників бюджетної сфери у зв'язку із збільшенням з цієї дати мінімальної заробітної плати з 1450 до 1600 грн.

Постановою передбачено підвищення ставки працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на 150 грн (на 12,7%) до 1335 грн. При цьому зберігається діючий грошовий розрив між мінімальною заробітною платою та тарифної ставкою працівника першого тарифного розряду ЄТС в сумі 265 грн.

У відповідності із зростанням окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС та тарифних коефіцієнтів за розрядами ЄТС підвищуються посадові оклади всім категоріям працівників бюджетної сфери з дотриманням міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці.

Крім того, постановою передбачено встановлення диференціації розмірів посадових окладів працівників 1-3 тарифних розрядів ЄТС (на 5-10 грн).

3 листопада Кабмін схвалив доопрацьований проект бюджету на 2017 рік, який передбачає збільшення мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн.

Детальніше про підвищення мінімальної зарплати читайте в матеріалі Маріанни Онуфрик "Підвищення мінімальної зарплати: звідки гроші?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".