«Укрзалізниця» зберегла щорічні пільги залізничників на рівні 3 млрд грн

02 листопада 12:22

Державна адміністрація залізничного транспорту України «Укрзалізниця» та Профспілка залізничників і транспортних будівельників пролонгували на 2012 рік галузеву угоду, якою зберігаються існуючі галузеві пільги і соціальні гарантії залізничників.

 

Загальна сума соціального корпоративного пакету (окрім заробітної плати) на підприємствах «Укрзалізниці» становить 3 млрд грн щорічно, повідомляє прес-служба відомства.

Галузева угода передбачає реалізацію низки соціальних заходів, спрямованих на підвищення рівня життя залізничників, створення умов для роботи та повноцінного відпочинку.

Зокрема, серед основних соціальних гарантій: можливість надання безвідсоткових позичок для індивідуального, кооперативного житлового будівництва; безкоштовний проїзд у залізничному транспорті; безкоштовна медична допомога залізничникам і членам їх сімей; обов'язкові медичні обстеження працівників, проведення профілактичних та оздоровчих заходів.

За словами гендиректора «Укрзалізниці» Володимира Козака, у 2011 році зарплата залізничників зросла на 18% замість закладених у фінансовому плані 15%.