Укрзалізниця продасть 16 тисяч старих списаних вагонів

14 вересня 20:38

Підприємство планує отримати 1-2 млрд грн прибутку від продажу вагонів.

 

"Укрзалізниця" має намір продати на аукціонах близько 16 тисяч старих списаних вагонів. Про це повідомив у п'ятницю, 14 вересня, в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов, передає Громадське.

"Ми вже почали затверджену Кабміном процедуру: незалежний експерт повинен оцінити стан вагона, який списується або продається як металевий брухт. Укрзалізниця, використовуючи цю оцінку, оголосить торги на прозорі продажі. Всі бажаючі можуть придбати списаний вагон. Процедура відбувається за аукціонним принципом. Ми вже направляємо на таку процедуру 16 тис. старих вагонів", - заявив він.

За словами Кравцова, від продажу вагонів підприємство планує отримати 1-2 млрд грн прибутку, які будуть спрямовані на оновлення парку вагонів і локомотивів.

Раніше повідомлялося, що близько 30-40% локомотивів, які є у парку "Укрзалізниці" більше не підлягають відновленню.

Нагадаємо, в лютому 2018 року "Укрзалізниця" підписала контракт і рамкову угоду з General Eleсtric, що передбачає закупівлю, модернізацію та лізинг локомотивів американського виробництва. Першу партію, що складається з 30 локомотивів, компанія повинна доставити до кінця цього року. Перший з цих локомотивів вже прибув в український порт Чорноморськ.

Разом з тим, за словами Кравцова, за умови підтвердження економічної доцільності, а також за згодою з боку ПАТ "Укрзалізниця", регіональні філії УЗ зможуть орендувати локомотиви у приватних власників.