Укрзалізниця оновлює парк вагонів за рахунок підвищення тарифів

03 грудня 02:14

Укрзалізниця розраховує отримати від індексації тарифів на перевезення пасажирів 700 млн гривень.

 

Укрзалізниця озвучила плани з оновлення парку пасажирських вагонів в 2020 році. Кошти для їх оновлення планують отримати від підвищення тарифів на пасажирські і вантажні перевезення. Про це повідомила прес-служба компанії.

Компанія має намір направити 500 млн гривень на модернізацію 40 вагонів і ще 600 млн гривень - на купівлю 26 нових вагонів. Частина коштів на фінансування інвестиційної програми - близько 700 млн гривень - Укрзалізниця розраховує отримати від індексації тарифів на перевезення пасажирів.

"Частина коштів на фінансування інвестиційної програми – близько 700 млн грн – компанія розраховує отримати від індексації тарифів на перевезення пасажирів. Її планується здійснювати поетапно – по 2% щомісяця з 1 березня по 31 грудня 2020 року у всіх категоріях вагонів, крім 1-го класу поїздів Інтерсіті+", - йдеться в повідомленні.

За словами співробітників, тарифи будуть зростати поступово, оскільки комплектуючі для поїздів також подорожчали. Крім цього, в Укрзалізниці додали, що в 2020 році збитки від перевезень пасажирів можуть досягти 14,3 мільйонів гривень при відсутності належного оновлення пасажирського складу за рахунок коштів держави.

Раніше Укрзалізниця представила фінансовий план на 2020 рік, в якому доходи компанії очікуються на рівні 13%.