"Укрзалізниця" оголосила конкурс на голову правління

22 лютого 01:38

Прийом документів кандидатів триватиме до середини березня.

 

Спостережна рада АТ "Укрзалізниця" оголосив конкурс на заміщення посади голови правління компанії. Кандидати повинні подати документи до 16 березня, повідомляє пресслужба компанії.

Кандидат на посаду керівника УЗ має мати не менше трьох років досвіду в управлінні великими компаніями, досвід роботи на рівні керівника великої залізничної або транспортної компанії.

Серед вимог до потенційного голові правління - глибокі практичні знання з економіки, наявність досвіду стратегічного та інвестиційного планування, бюджетування на великих підприємствах, навички ведення переговорів на високому рівні.

Кандидат також має володіти українською або російською мовою (з зобов'язанням вивчити українську протягом півроку після призначення). Вільне володіння діловою англійською є істотною перевагою.

У компанії також пообіцяли дотримуватися політики гендерної різноманітності при розгляді кандидатур.

Окремо підкреслюється, що голова правління не може займати позицію радника або члена наглядової ради або схожі позиції у будь-яких підприємствах поза УЗ.

Для участі в конкурсі кандидати мають надіслати пакет документів, англійською та / або російською мовою компанії Boyden Global Executive Search (ТОВ "Бойден Україна") до 17:00 16 березня 2020 року.

У листопаді минулого року прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив про намір Кабінету міністрів змінити керівництво АТ "Укрзалізниця" через корупцію в держкомпанії.

На початку грудня міністр інфраструктури Владислав Криклій публічно висловив невдоволення роботою топ-менеджменту "Укрзалізниці". У свою чергу, Євген Кравцов закликав наглядову раду провести екстрене засідання, розглянути звіт правління і питання про дострокове розірвання контракту з ним.

29 січня Кабмін погодив звільнення глави "Укрзалізниці" Євгена Кравцова в рамках "перезавантаження" перевізника.

Наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала як розірвання контракту з Кравцовим, так і переведення його на роботу в Мінінфраструктури. У підсумку Кравцова звільнили без переведення.

Тимчасовим керівником компанії призначений Марчек Желько.

Кабмін призначив Кравцова головою правління УЗ у січні 2019 року, контракт із ним закінчувався в 2021 році.