"Укрзалізниця" не змогла підвищити ціни на квитки з 1 квітня

03 квiтня 23:59

Наказ про індексацію тарифів на пасажирські перевезення перебуває на узгодженні.

 

Ціни на квитки на поїзди "Укразалізниці" залишаються незмінними, так як наказ Міністерства інфраструктури про їх підвищення ще не узгоджений з іншими міністерствами та відомствами.

Підвищення тарифів на пасажирські перевезення було заплановано на 1 квітня, уточнили в прес-службі УЗ.

Компанія перевізник наполягає, що через несвоєчасну індексацію тарифів вона продовжує нарощувати збитки, так як ціни на квитки не переглядалися протягом тривалого часу.

"Рівень тарифів на перевезення пасажирів у вагонах 2-го класу швидкісних поїздів "Інтерсіті+" і вагонах 1-го і 2-го класу швидкісних поїздів "Інтерсіті" залишається незмінним з 2012 року. Рівень тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні в вагонах СВ залишається незмінним з 2009 року, а у всіх типах вагонів (крім СВ і "Інтерсіті+") - з жовтня 2014 року", - пояснили в УЗ.

Читайте також: На українському кордоні чергуватиме загін бойових гелікоптерів

Нагадаємо, у ПАТ "Укрзалізниця" анонсували перший етап зростання цін на квитки в пасажирських потягах з 1 квітня - на 10%.

Востаннє перевізник підвищував тарифи на пасажирські перевезення в 2014 році. "З тих пір індекс споживчих цін зріс мінімум на 60-70%, у 4-6 разів збільшилася вартість комунальних та інших послуг. У всій номенклатурі товарів, які потрібні залізниці, істотно зросли ціни", - аргументував необхідність підвищення тарифів директор з економіки та фінансів компанії Андрій Рязанцев.