"Укрзалізниця" купить у General Electric ще 40 локомотивів

30 грудня 18:51

Перші локомотиви надійдуть в Україну в 2020 році.

 

АТ "Укрзалізниця" спільно з Міністерством інфраструктури України підписали меморандум з концерном General Electric Transportation (США) про придбанні ще 40 локомотивів виробництва американської компанії.

"Ми досягли згоди щодо наступного етапу реалізації придбання 40 локомотивів GE. Плануємо, що перші з них отримаємо вже у 2020 році", - написав глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

За словами Кравцова, новий рухомий склад значно покращить роботу на теплотязі і в цілому операційну діяльність компанії.

Глава "Укрзалізниці" наголосив, що перша партія з 30 локомотивів GE вже успішно працює і демонструє свою ефективність, виконуючи близько 20% всієї вантажної роботи.

"За нашими підрахунками, в 2019 році тільки завдяки локомотивам GE ми заощадили на паливі близько 100 млн грн", - зауважив Кравцов.

За його словами, локалізація виробництва вже на перших локомотивах GE повинна складати 15%.

Як відомо, Укрзалізниця закупила у американської корпорації General Electric 30 локомотивів, вартістю 140 млн доларів, всі вони працюють на маріупольському напрямку.