"Укртелеком" оголосив про плани реструктуризації

14 червня 12:46

Голова правління ВАТ "Укртелеком" Георгій Дзекон заявив, що компанія має намір до вересня 2011 року розробити план реструктуризації.

 

"Ми повинні відмовитися від системи директорів філій, які відповідають за все, і перейти на регіональний принцип управління - п'ять-шість регіональних центрів", - сказав він на зборах акціонерів у вівторок, 14 червня.

За словами голови правління, вертикаль управління має бути розділено на вертикаль продажів і обслуговування абонентів та вертикаль експлуатації і забезпечення життєдіяльності компанії.

Відповідний план має бути подано на розгляд наглядової ради "Укртелекому" не пізніше 1 вересня.

Окрім того, за словами пана Дзекона, пріоритетними завданнями на 2011 та подальші роки є створення централізованої системи обслуговування абонентів, утримання абонентської бази фіксованого зв'язку, збереження лідерських позицій на ринку широкосмугового доступу в Інтернет, частка ринку - не менше 35%.

Глава правління також зазначив, що серед пріоритетних завдань компанії - реструктуризація боргів, оптимізація витрат, централізація систем білінгу, моніторингу та бухгалтерії.

Як повідомлялося, раніше новий власник "Укртелекому" - австрійська EPIC - заявила, що має намір відмовитися від дешевого сільського зв'язку, припинивши його субсидування через неприбутковість. «Приватна компанія не повинна нести витрати за соціальні питання», - заявив тоді керуючий партнер ЕРІС Пітер Гольдшейдер.

Нагадаємо, ФДМ 11 березня 2011 року підписав договір купівлі-продажу держпакету 92% телекомунікаційної компанії «Укртелеком» з компанією «ЕСУ» - «дочкою» підконтрольної EPIC кіпрської компанії Epic Telecom Invest Lt. Вартість держпакету склала 10 млрд 575,1 млн грн.