"Укртелеком" і "Ощадбанк" хочуть укласти мирову угоду

03 грудня 13:49

Намір укласти угоду підтверджують дані держреєстру судових рішень.

 

Компанія "Укртелеком", яку контролює Рінат Ахметов, і "Ощадбанк" планують укласти мирову угоду у справі щодо стягнення з "Укртелекому" більше 1 мільярда гривень. Про це повідомляється в Єдиному держреєстрі судових рішень.

У реєстрі зазначається, що Госпсуд Києва вважає за необхідне відкласти підготовче засідання за клопотанням позивача за первісним позовом та відповідача за первісним позовом у зв'язку з наміром укласти мирову угоду.

Рішення з'явилося в реєстрі 28 листопада 2019 року. Підготовче засідання відклали на 11 грудня. Мова йде про стягнення понад 1 млрд грн у позові "Ощадбанку" проти "Укртелекому".

Повідомлялося, що Господарський суд Києва відхилив позов Фонду держмайна до ТОВ "ЕСУ" про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу контрольного пакета (92,79%) акцій "Укртелекому" і стягнення понад 2 млрд грн.

ФДМ заявляв, що в разі повернення телекомунікаційної компанії "Укртелеком" державі, вона буде повторно виставлена на продаж.

В конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь лише одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік "Укртелеком" був перепроданий компанії СКМ Ріната Ахметова.