"Укрпошта" підвищить зарплати листоношам на 12% в два етапи

14 березня 20:19

Перше підвищення зарплат відбудеться 1 квітня.

 

Компанія "Укрпошта" планує з 1 квітня підвищити оклади листоношам. За даними прес-служби, підвищення відбудеться у два етапи - у квітні на 6% і липні - також на 6%.

"Враховуючи додаткове навантаження на наших листонош і начальників відділень, особливо в сільській місцевості, прийнято рішення про підвищення окладів. Ми цінуємо їхню важку працю, і коли у "Укрпошти" є фінансова можливість - підвищуємо зарплати і посадові оклади", - зазначив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

Планується, що оплату праці збільшать для понад 37 тис. працівників компанії - близько 29 тис. листонош і майже 8,5 тис. сільських начальників поштових відділень.

Станом на середину березня 2019 року в "Укрпошті" працює більше 70 тис. співробітників, з яких понад 53 тис. - представники виробничих професій.

Як повідомлялося, в 2018 році "Укрпошта" збільшила збиток на 23%. У зв'язку з цим у компанії заявили, що грошей на зарплати співробітникам нічим виплачувати, отже, потрібно підвищити тарифи. Також гендиректор компанії заявив про наміри закрити близько 7 тисяч відділень і скасувати доставку пенсії. З 1 січня Укрпошта підвищила тарифи 15%.