"Укргазвидобування" не буде виплачувати Сбербанку мільйони за поруку

09 липня 15:37

"Карпатигаз" погасив борг перед банком.

 

Компанія "Карпатигаз" повністю погасила перед АТ "Сбербанк" заборгованість, яка виникла у "Карпатигаз", як оператора за договором про спільну діяльність. Як результат, банк відмовився від судових процедур стягнення заборгованості. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що в серпні 2012 року був укладений договір про відкриття кредитної лінії. Загальна сума фінансових зобов'язань становила близько $ 50 млн. Залучені кредитні кошти були спрямовані, зокрема, на придбання компресорів для будівництва дожимних компресорних станцій.

Раніше госпсуд м. Києва постановив стягнути на користь Сбербанку з ВАТ "Укргазвидобування" $ 6,72 млн і 22,5 млн грн.

Державна "Укргазвидобування" була поручителем за договором між банком і "Карпатигаз". Згідно з судовими матеріалами, ТОВ "Карпатигаз" – оператор спільної діяльності між "Укргазвидобування", ТОВ "Карпатигаз" і компанією "Мисен Ентерпрайзес АБ" (Misen enterprises АВ).

Повідомлялося, що Харківський районний суд Харківської області обрав в якості запобіжного заходу директору компанії "Укргазвидобування" Вадиму Мохову арешт з альтернативою застави в 5 млн грн.