Українці платитимуть окремо за обслуговування лічильників

07 квiтня 19:36

За обслуговування прибудинкових лічильників доведеться платити окремо.

 

В платіжках киян за квітень з'явиться окремий рядок з оплатами за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла і гарячої води, а потім такі зміни запровадять у всіх містах України. Про це повідомляє прес-служба КП "Київтеплоенерго".

Як наголошується, оплата цієї послуги буде здійснюватися поквартально, а за обслуговування лічильників будуть нараховувати в середньому 30 гривень за 3 місяці.

Тариф також буде залежати від типу лічильника і планових витрат на його обслуговування, яке включає огляд, опломбування, періодичну повірку і ремонт.

Вартість послуги виключили з тарифу на опалення і гарячу воду, згідно із законом "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання". Він виключає витрати на установку, повірку та ремонт будинкових приладів обліку з тарифу.

За даними Держстату, борги населення за ЖКП перевищили 60 мільярдів гривень. Докладніше про те, як змінилися комунальні платежі за 5 років, і за що платять українці - читайте у статті Андрія Ревенка "Як ми живемо: Наші житлово-комунальні платежі".