Україна продає першу частину «Нафтогазу». Не Росії, а на зовнішніх ринках

01 вересня 07:43

Уряд України проведе реструктуризацію Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», виділивши, зокрема, з її складу газовидобувну компанію з подальшим виведенням її на біржу для залучення $5-10 млрд інвестицій, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.

 

«Ми прийняли рішення зараз піти на реструктуризацію компанії "Нафтогаз", виділити відповідно газовидобувну компанію, провести її підготовку і піти на розміщення її акцій на відкритій біржі», - сказав він під час відкритої лекції для студентів Київського національного університету ім.Т. Шевченка у четвер.

«За нашими розрахунками, ми повинні отримати дуже серйозний інвестиційний ресурс - близько $5-10 млрд», - додав прем'єр.

Раніше ZN.UA повідомляло, що президент України Віктор Янукович у відповідь на пропозицію Росії пообіцяв продавати великі енергетичні об'єкти виключно «прозоро і на ринкових умовах».

Директор Світового банку в Україні, Білорусі, Молдові Мартін Райзер в інтерв'ю ZN.UA повідомляв, що Світовий банк хоче допомогти «Нафтогазу України» стати інвестиційно привабливою компанією, що допоможе їй залучити необхідні кошти для повної реалізації економічного потенціалу.

Нагадаємо, що сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що вважатиме керівництво Росії відповідальним за можливий розрив газових контрактів.