Україна припинила поставки до Польщі газу власного видобутку

14 сiчня 12:30

Україна з 1 січня 2011 року припинила подачу газу до Польщі. Про це повідомили в Управлінні магістральних газопроводів «Львівтрансгаз».

 

Україна з 1 січня 2011 року припинила подачу газу до Польщі. Про це повідомили в Управлінні магістральних газопроводів «Львівтрансгаз».

Як відзначили у «Львівтрансгазі», через пункт передання газу «Устилуг» (Волинська область) було припинено подачу газу лише до окремого району Польщі (Холм, Хрубеша). Про припинення з 1 січня подачі газу «Львівтрансгаз» сповістив польську сторону за місяць.

Припинення постачання НАК «Нафтогаз Україна» пов'язане зі змінами законодавства, згідно з якими весь обсяг природного газу, видобутого в Україні, повинен бути спрямований виключно на задоволення внутрішніх потреб.

Нагадаємо, у вересні 2010 року постачання природного газу вже припинялися з тієї ж причини, проте згодом були відновлені.

Управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз» є структурним підрозділом дочірньої компанії «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз Україна».

Забезпечення поставок газу Польщі з боку України здійснюється за двома напрямками: через пункт міждержавної передачі газу «Дроздовичі» (Львівська область), що забезпечує близько 90% поставок газу до Польщі і пункт передачі газу «Устилуг» (Волинська область), який забезпечує близько 5 % поставок газу до Польщі.

За матеріалами УНІАН