Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності економік на 82-ге місце

07 вересня 10:27

Україна піднялася з 89-го на 82-ге місце у щорічному рейтингу конкурентоспроможності економік Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), розташувавшись між Тринідадом і Тобаго та Намібією.

 

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE

Як і минулого року, перша у рейтингу - Швейцарія. Далі йдуть Сінгапур, Швеція, Фінляндія, США, Німеччина, Нідерланди, Данія, Японія і Великобританія.

З країн колишнього СРСР Естонія на 33-му місці, Литва - на 44-му, Азербайджан - на 55-му, Латвія - на 64-му, Росія - на 66-му, Казахстан - на 72-му, Грузія - на 88-му, Молдова - на 93-му.

Всього в рейтингу 2011 року 142 країни із приблизно 200 існуючих. Для оцінки конкурентоспроможності економіки кожної з них використовувалися відкриті статистичні дані, а також результати спеціального опитування більше 14 тис. працюючих у цих країнах менеджерів різних компаній.

Рейтинг засновано на Індексі глобальної конкурентоспроможності (GCI), розробленому для ВЕФ і впровадженому у 2004 році. GCI включає 110 показників, розділених на 12 категорій: інститути, інфраструктура, макроекономічна середовище, охорона здоров'я та початкова освіта, вища освіта та професійна підготовка, ефективність товарного ринку, ефективність ринку праці, розвиненість фінансового ринку, технологічна готовність, розмір ринку, розвиток інновацій.