Україна має сьогодні не найкращу репутацію серед польських підприємців

11 лютого 13:52

Україна має сьогодні не найкращу репутацію серед польських підприємців. Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня. Україна» повідомив голова польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота.

 

«На це вплинуло ігнорування задекларованих і неодноразово порушуваних проблем. Я сам був свідком обітниць вирішувати наболілі питання, що їх давали попередники нинішньої команди під час численних засідань міжурядових комісій, господарських самітів, зустрічей президентів і прем’єрів. На жаль, усе залишалося в деклараціях, інколи - записаним на папері. Але навіть протоколи із засідань не гарантували відповідальності причетних осіб або прийняття системних рішень. При цьому - важливе зауваження! Ідеться не про якісь виняткові проблеми польських інвесторів в Україні чи особливе ставлення до них, а про загальні умови ведення економічної діяльності, про інвестиційний клімат, про стабільність і виконання законодавства», - сказав він.

В той же час голова ПУГПзазначив, що пакет реформ президента Віктора Януковича «у всіх нас вселяє надії».

«Податкова реформа,судова реформа, вирішення таких важких проблем для інвесторів, як питання власності на землю, та багато-багато інших питань, - це все плани і вже впроваджені рішення, які рухаються правильним курсом. Але є пакети реформ, є теорії, декларації, - і є практика. А на практиці все ще трапляються випадки, коли рішення одного судді може позбавити інвестора заінвестованого капіталу, а Вища рада юстиції відмовляється втрутитися», - зауважив Пєхота.

Детальніше читайте в інтерв’ю з головою ПУГПв свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».