Україна і РФ проводять взаємну оцінку ядерних активів у рамках їхньої можливої інтеграції

14 сiчня 12:15

Україна і Росія розпочали взаємну оцінку ядерних активів у рамках їхньої можливої інтеграції, заявив заступник глави дирекції «Росатому» за ядерно-енергетичного комплексу В'ячеслав Корогодін на конференції у вівторок, 19 жовтня.

 

Україна і Росія розпочали  взаємну оцінку ядерних активів у рамках їхньої можливої інтеграції, заявив заступник глави дирекції «Росатому» за ядерно-енергетичного комплексу В'ячеслав Корогодін на конференції у вівторок, 19 жовтня.

«Ми пройшли фазу роботи робочих груп і перейшли до фази оцінки активів», - сказав він. На думку топ-мендежера, це свідчить «про початок інтеграційних процесів» в різних областях атомної промисловості.

В Україні працює 15 блоків АЕС, і всі вони забезпечуються паливом ВАТ «ТВЕЛ». Російська компанія також планує  побудувати в Україні завод з виробництва ядерного палива.

Україна планує добудову 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС за активної участі РФ, в тому числі, в частині фінансування.

Також не перший рік країни обговорюють співпрацю в сфері видобутку урану (в України є свої родовища). Ведуться переговори щодо створення комерційного СП у сфері збагачення урану, крім того, цілий ряд українських підприємств займається випуском різного устаткування для атомної промисловості.

Крім того, раніше прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявляв, що Росія зацікавлена в створенні з Україною інтегрованих структур у частині атомного машинобудування для виконання контрактів з будівництва та модернізації АЕС як у наших країнах, так і на ринках третіх країн.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»