Україна вийшла ще з однієї угоди СНД

10 сiчня 15:25

З урахуванням агресії РФ проти України положення та ідеї угоди не відповідають фактичному стану речей, вважають в Кабміні.

 

Уряд України припинив чинність угоди від 1995 року про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в Співдружності незалежних держав (СНД). Кабінет міністрів прийняв це рішення на засіданні без обговорення, повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

"Ми проаналізували міжнародні економічні угоди, укладені Україною в рамках СНД, і передали їх перелік до Міністерства закордонних справ з рекомендаціями припинити їх дію для України. Серед них і угода про розвиток виставково-ярмаркової діяльності у СНД", - цитує прес-служба МЕРТ першого віце-прем'єр-міністра – міністра економрозвитку Степана Кубіва.

Він додав, що з урахуванням агресії РФ проти України положення та ідеї угоди не відповідають фактичному стану речей.

Раніше повідомлялося, що Служба зовнішньої розвідки (СЗР) за дорученням президента розпочала процедуру виходу з Угоди про принципи і основні напрямки співпраці органів безпеки і розвідувальних служб держав-учасників СНД у сфері розвідувальної діяльності з 1992 року.

Нагадаємо, що 19 травня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким було остаточно припинено участь України в роботі статутних органів СНД та зачинилось постійне представництво при цій організації.

Також 12 грудня набуде чинності закон, яким припиняється дія Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією з квітня 2019 року.