Україна та Ізраїль узгодили всі пункти угоди про Зону вільної торгівлі

20 червня 11:05

Переговори щодо її підписання тривали шість років.

 

Під час візиту Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Ізраїлю з вищим керівництвом країни на політичному рівні було узгоджено всі пункти Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем, переговори щодо якої тривали майже шість років. Положення документу схвалили в рамках засідання Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.

Зокрема, як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ, в рамках засідання комісії сторони обговорили низку питань спільної зацікавленості, зокрема в сфері торгівлі та інвестицій, сільського господарства та управління водними ресурсами, енергетики та зв'язку, стандартизації та туризму. За результатами переговорів був підписаний Протокол 11-го засідання комісії.

Павло Клімкін також зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, з яким обговорив питання двостороннього співробітництва, в першу чергу майбутній візит прем'єр-міністра Ізраїлю в Україну, під час якого, орієнтовно, і буде офіційно підписана угода про Зону вільної торгівлі.

Як повідомлялося, 18-19 червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуває з робочим візитом в Ізраїлі. У програмі візиту – зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху і патріархом єрусалимським Теофілом III.

Голова МЗС України також візьме участь у засіданні Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва в Єрусалимі.

У 2015 році почалися переговори про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем. У березні 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що сторони домовилися про підписання угоди про ЗВТ.

Президент Петро Порошенко заявив, що чекає на візит прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху до Києва для підписання договору про ЗВТ.