Україна не виправдала очікувань МВФ щодо створення конкурентоспроможної економіки

08 сiчня 19:05

Прямі іноземні інвестиції стримуються складним бізнес середовищем, вважають у Фонді.

 

Міжнародний валютний фонд (МВФ) зазначає все ще слабке економічне зростання України, йдеться повідомленні Фонду, оприлюдненому разом з текстом меморандуму з Україною за програмою stand-by (SBA).

У МВФ зазначили, що українській владі вдалося відновити макроекономічну стабільність і зростання після важкої економічної кризи 2014-2015 років, однак зусилля по створенню більш динамічної, відкритої і конкурентоспроможної економіки не виправдали очікувань, і економіка все ще стикається з важливими проблемами.

"Резерви відновилися, але залишаються відносно низькими, в той час як економіка все ще вразлива до шоків", - резюмують в МВФ.

У фонді додали, що прямі іноземні інвестиції стримуються складним бізнес середовищем, в той час як велика кількість працівників шукає можливості працевлаштування за кордоном, оскільки економічне зростання занадто низьке для того, щоб доходи могли помітно скоротити розрив з регіональними аналогами.

Раніше повідомлялося, що Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці stand-by з Міжнародним валютним фондом (МВФ) у розмірі SDR1 млрд (близько $ 1,4 млрд), завдяки чому міжнародні резерви країни зросли до $ 20,1 млрд.