У більшості європейських домогосподарств справи йдуть добре

22 грудня 12:14

Більшість європейців (61%) вважають, що поточна фінансова ситуація їхніх домогосподарств залишається хорошою, свідчать результати опитування, проведеного TNS Opinion&Social.

 

У той же час, різниця між країнами - членами Євросоюзу дуже істотна. Так, у Греції та Угорщини фінансову ситуацію домогосподарств назвали хорошою тільки 24% респондентів, тоді як у Нідерландах про це заявили 85% опитаних, у Фінляндії - 88%, Данії - 89%, Швеції - 90%.

Більшість європейців вважають Європейський Союз найбільш ефективним гравцем у подоланні фінансової та економічної кризи.

Згідно з опитуванням, 23% європейців вважають ЄС найефективнішим гравцем у подоланні кризи, 20% вважають такими національні уряди, 16% - «велику двадцятку», 14% - Міжнародний валютний фонд.

Загалом європейці продовжують довіряти ЄС (34% респондентів) більше, ніж національним урядам (24%). Разом з тим, рівень довіри у порівнянні з весняним опитуванням, знизився на 7 процентних пунктів - до ЄС і на 8 - до національних урядів.

Всього з 5 по 20 листопада було опитано 31 тис. 659 респондентів у 27 країнах - членах ЄС та країнах-кандидатах. Похибка вибірки становить 1,9% - 3,1%.