У Білорусі відловлюють валютників

04 травня 14:13

На околиці Мінська міліція затримала валютника з великою сумою грошей.

 

Як повідомила оперуповноважений з особливо важливих справ ГУБЕП МВС Вероніка Посметьєва, затримання було проведено на перетині Логойського тракту і МКАД. Співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали 51-річного безробітного жителя столиці на місці злочину. У момент здійснення грошової операції у нього вилучили 2 тис. дол, 550 євро, більше 320 тис. російських рублів та майже 80 млн білоруських рублів.

Послуги з купівлі-продажу валюти затриманий пропонував через Інтернет, причому мова йшла тільки про великі суми грошей. За даними правоохоронців, попередньо обговоривши суму угоди, чоловік домовлявся про зустріч. Місця обиралися в різних частинах Мінська.

Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ст.233 "Незаконна підприємницька діяльність" Кримінально кодексу Білорусі. Вже встановлено більше десяти великих валютних операцій, під час яких, за попередніми підрахунками, він отримав дохід у розмірі 100 млн білоруських рублів. Проводиться розслідування.

Нагадаємо, у Білорусі протягом останніх декількох тижнів триває валютна криза: купити валюту у країні практично неможливо з огляду на її дефіцит.