У Білорусі відклали підвищення цін на горілку

14 червня 17:10

Міністерство економіки Білорусі прийняло рішення відкласти заплановане підвищення цін на горілку та інший міцний алкоголь. Як повідомляють в офіційному прес-релізі міністерства, вартість алкоголю буде збільшено лише через два місяці.

 

Уряд Білорусі зважився збільшити ціни на горілку ще наприкінці березня 2011 року - тоді планували, що з 15 червня алкоголь подорожчає на 8,4%.

За офіційною інформацією, введення нових цін вирішено було відкласти "з урахуванням складної ситуації на споживчому ринку, з метою запобігти неконтрольованому зростанню цін на алкогольну продукцію".

Як було повідомлено, наприкінці травня 2011 року в Білорусі було проведено девальвацію місцевої валюти, що призвела до різкого більшання цін майже на всі товари.

Уряд країни й президент Білорусі Олександр Лукашенко намагаються стримати ціни адміністративними шляхами, але, тим не менш, інфляція в країні з початку року вже перевищила 25%.

Додатковий вплив на ціни створює різкий ріст попиту на більшість товарів: білоруси скуповують усю можливу продукцію, побоюючись росту цін і подальшої девальвації.