У Зеленського запланували запуск онлайн-кабінету для забудовників

05 серпня 17:42

Тепер всі дозволи на будівництво можна буде отримати без участі чиновників.

 

У вересні має відбутися презентація онлайн-кабінету для забудовників, який розроблявся в рамках ініціативи "Держава в смартфоні". Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив радник президента з digital-направлення Михайло Федоров.

За його словами, всі дозволи на будівництво можна буде отримати без участі чиновників, "без того, щоб носити їх в ДАБК (Державну архитеткутрно-будівельну комісію - ред.)".

"Система сама автоматом розуміє, давати тобі дозвіл чи ні. Відбувається електронна взаємодія з іншими реєстрами", - додав Федоров.

На питання про загрози кібератак він відповів, що це питання також "під контролем".

"Це вже питання кібербезпеки і захисту. Це питання теж знаходиться у нас під контролем, ми вивчаємо, як працює Держспецзв'язку. Зараз з'явився заступник секретаря РНБО Олексій Данилов, який відповідає за кібербезпеку. У нас створюється робоча група з цього питання", - сказав він.

Повідомлялося, що Київрада з 1 січня 2019 року в 30 разів зменшила ставки збору для суб'єктів, які здійснюють колективне житлове будівництво і багатоквартирне житлове будівництво з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури - до 0,03% від розміру мінімальної зарплати.