У США планують нові торгові обмеження проти Китаю - ЗМІ

17 квiтня 11:49

Білий Дім має намір захистити американські технологічні компанії.

 

У США обговорюють необхідність введення нових торговельних обмежень у відношенні Китаю, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

За інформацією джерел, нові бар'єри можуть ввести з тієї причини, що китайська влада перешкоджає роботі американським технологічним компаніям.

Претензії США до КНР на цей рахунок будуть перераховані в документі, який готують у Білому домі для торгових переговорів.

1 квітня Китай повідомив про запровадження підвищених мит на 128 найменувань товарів з США. Це була відповідь Пекіна на прийняте президентом Трампом 8 березня рішення встановити мита в 25 відсотків на імпорт в США сталі і 10 відсотків - на ввезення алюмінію.

Ситуація між країнами загострилася і вже 6 квітня США оголосили про намір ввести митні бар'єри для китайської електроніки, авіаційних деталей, супутників, медикаментів тощо. Загалом у списку 1300 найменувань загальною вартістю 100 мільярдів доларів на рік. Пекін відповів 25-відсотковим митом на імпорт ряду товарів з аналогічною загальною вартістю.