У РФ назвали дату запуску електростанцій з турбінами Siemens в окупованому Криму

13 листопада 23:51

"Ростехе" заявили про відмову німецької компанії викупити продані росіянам турбіни.

 

Глава російської держкорпорації "Ростех" Сергій Чемезов заявив, що електростанції турбінами Siemens в окупованому Криму почнуть генерувати енергію на початку 2018 року.

Спілкуючись з журналістами в Дубаї в понеділок, 13 листопада, Чемезов висловив упевненість, що у концерну Siemens мало шансів на перемогу в суді, так як "Технопромекспорт" виконав всі належні за законом вимоги, а самі турбіни нібито "були продані на ринку з дотриманням необхідних процедур".

Керівник "Ростеха" заявив, що Siemens відхилив пропозицію "Технопромекспорту" викупити турбіни, які опинилися на анексованому півострові.

Нагадаємо, Рада ЄС поповнила санкційний список РФ через скандал з турбінами Siemens.

Також повідомлялося про те, що Siemens наполягатиме на кримінальному переслідуванні осіб, причетних до переміщення вироблених компанією турбін в анексований Крим.

Німецький концерн Siemens ще в березні повідомив про те, що поставив російському ВАТ "ВО "Технопромекспорт" чотири газові турбіни, майданчиком для яких, згідно з контрактом, повинна стати нова ТЕС на Тамані. Це обладнання, як писало DT.UA, може бути в обхід санкцій використано Росією для будівництва нової ТЕС в окупованому Криму.

Детальніше про механізм постачання в Крим європейського енергетичного обладнання в обхід санкцій читайте в статті Ігоря Маскалевича "Турбіни для Кримнаша" у тижневику Дзеркало тижня. Україна".