У Раді пропонують звільнити від оподаткування молодь до 27 років

10 жовтня 16:44

У ВР зареєстрували законопроект, який звільняє роботодавців від сплати єдиного соціального внеску за працівників до 27 років.

 

Народний депутат України від "Слуги народу" Олексій Кучер зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2250, яким пропонує звільнити роботодавців від сплати єдиного соціального внеску за працівників, які не досягли 27-річного віку. Текст законопроекту опубліковано на сайті Верховної Ради, повідомляє ЕП.

Наголошується, що за таких осіб єдиний внесок сплачується за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Автор законопроекту також пропонує встановити нульову ставку податку на доходи фізосіб для працівників віком до 27 років.

У пояснювальній записці говориться, що подібний підхід вже був застосований у світовій практиці.

"В Польщі для вирішення проблеми з виїздом поляків на роботу в більш успішні країни був скасований податок на доходи фізичних осіб для працівників, яким не виповнилося 26 років. Міжнародні експерти позитивно оцінили такий крок польських властей. У Польщі були встановлені граничні розміри доходу, до якого застосовується відповідна пільга. У той же час, в українських реаліях встановлення граничного розміру доходу для одержання податкових пільг призведе тільки до залишенню в тіні справжніх розмірів доходу населення", - заявляє Кучер.

За його словами, прийняття законопроекту створить сприятливі умови для роботодавців у розрізі прийняття на роботу студентів і молодих фахівців, буде стимулювати українців залишатися працювати в Україні і призведе до детінізації ринку зайнятості та доходів населення.

Як писав для DT.UA Олександр Кендюхов, податки, які є основою і сутністю податкової системи України, як і у багатьох інших країнах, вже давно морально застаріли і є гальмом для економічного розвитку.

Детальніше про нове податкове ноу-хау читайте в статті Олександра Кендюхова "TAXKIN" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".